ADRES
yazır mahallesi,Türkerler sok.
HACAMAT
Hastalıktan kurtulma veya sağlığı koruma amacıyla ölü hücre ve atık maddelerin yoğun olarak toplandığı belli noktalarda ki tıkanıklık, kılcal damar ve ince damarlardan kirli kanı alma işlemine HACAMAT denir.
Zamanımızda herkes karışık ve çok yediği, sentetik yağlar, katkılı yapay yiyecekler tükettiği, kimyasal ilaç kullandığı için hacamata ihtiyaç duyar.
Bugün hazır gıda tüketen çocuklar arasında burun kanaması sık görülmektedir. Bu kanama, Bağışıklık sisteminin,suni beslenme ve bağırsakların bozulması sebebiyle Kandaki toksinlerden kurtulma yoludur. Vücut temiz kanı asla dışarı atmaz. Kanama ile atılan muhakkak kirli kandır. Genelde bu tür kanamalar Hicri ayın 13,14,15 (dolunay) günlerinde veya 29. 30.1. günlerinde olur. Bu günlerde ayın tesiriyle yağmur yağar, şiddetli rüzgarlar hasta ve yaşlı ağaçları devirir dünya yüzeyi temizlenir, dünyanın temizlenmesi gibi bağışıklık sistemi de bugünlerde vücudu temizler,hastalıklar şiddetlenir, kronik kanamalar artar, kadınlar adet görür.vs.
Kronik rahim kanaması,basur ve burun kanaması ile kandaki toksik maddeler atılır. Bu kanamaları durdurmaya çalışmak sağlığa zarar verir. Kanamayla atılmayan toksik maddeler dokularda birikerek menenjit, orta kulak iç kulak iltihabı, anjin, eklem Kas romatizması, Verem, Sedef , Vitiligo, kanser ve cüzzama sebep olabilir.Her ay 100-150 gram, bazı durumlarda 250-300 gram kan kaybı Zararlı değil,faydalıdır.
Kronik kanamalardan ve kansızlıktan kurtulmak isteyen öncelikle deterjan ve vücut bakım ürünlerini bırakmalı, hazır gıda, zararlı yiyecek ve içeceklerden uzak durmalıdır. Sindirimi düzeltmeli, bağırsaklarını tedavi etmeli, karaciğeri temizlemeli, orucu çoğaltmalı ve hacamat yaptırmalıdır. Kansızlığı ve kanamayı kan ilaçları, kan nakli ve çok yemek değil, 3 günlük açlıklar, hacamat, kan üretimine yardım eden yeşil yapraklı sebzeler , hurma, pekmez, kuru üzüm, sirke ve kırmızı pancar tedavi eder.
HACAMATIN FAYDALARI
1-Hacamat kılcal damarlardaki tıkanıkları açar. 2 Kan ve dokulardaki gaz ve toksinlerin atılmasını sağlar.
3- Hacamat yapılan bölgeye bağlı damarlardaki kan akımının canlandırır, dolayısıyla besin ve oksijen dokulara daha rahat ulaşır.
4-Kaslardaki sertlik ödemleri çözer.
5-Kan üretiminden sorumlu organları (kemik iliği, karaciğer, dalak) uyarır.
6-Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.
7- Ağrıları giderir, hastalıkları önler.
8- Kan üretimini düzeltir, diş kanamaları durdurur.
9- Bel tutulması,eklem ağrısı, baş ağrısı, bel boyun fıtığı ve kireçlemeye bağlı ağrıları giderir
10-Dalak, karaciğer hastalıkları ve sinirsel psikolojik hastalıklar gibi her tür hastalığın tedavisinde yardımcı olur.
Bulaşıcı hastalıklara yakalanma korkusuyla bu önemli sünnetten uzak durmak büyük kayıptır. Bu kusursuz ve mükemmel metotta hastalığın bulaşmasını imkan yoktur. Çünkü kan dışarı sızarken, bulaşıcı mikroplar hiçbir şekilde içeri giremez. Hacamattan sonra antiseptik, merhem veya bantlama ya gerek yoktur. Çünkü yeni kesikler için kandan daha iyi temizleyici, kapatıcı, enfeksiyondan koruyucu ve iyileştirici bir ilaç yoktur. Kesikler üzerinde oluşan kabuğu kaldırmak enfeksiyona yol açabilir.
Bazen hacamat yerlerinde uzun süre kaşıntı olabilir, iz kalabilir, deri rengi koyulaşabilir. Bu belirtiler sedefe yatkınlık olduğunu gösterir. Sadece kaşıntı varsa buna sebebi toksinlerin yoğunluğudur.
Suni sancı veya sezeryanla doğan, beyninde yapısal ve fonksiyonel bozukluk olan, kör ve şaşı çocuklara, herhangi bir ameliyat veya sezeryan geçirmiş hamile kadınlar hacamat yapılması gerekir.
Eskiden her yeni doğan bebeğe kuyruk sokumundan hacamat yapılır, doğumda oluşan beyin ödemleri omurganın sıvı dolaşımına çekilerek beynin rahat çalışması sağlanırdı. Belki de bu sebepten bu çocukları zeki değil akıllı, bugünkü çocuklara nazaran daha huzurlu uslu ve saygılıydı.
HACAMAT ZAMANI
Acil durumlarda hacamat Hicri ayın 13, 14 ,15 ine rastlamayan her pazar, pazartesi, salı ve Perşembe günü yapılabilir. Fakat hacamat için en uygun zaman Hicri ayın 17,19, 21, 23 ile Pazartesi ve Perşembe günüdür. Çünkü bu dönemde Vücuttaki tüm hayatı kuvvetler harekete geçerken bütün zararlı maddelerde başkaldırır. Gün içinde en iyi zaman güneşin doğuşundan sonraki ilk 2-3 saat, ikinci uygun zaman ise öğlen Namazdan sonraki ilk 2-3 saattir. Hacamat aç karnına yapılır,yapanın da yaptıranın da abdestli olması gerekir. Abdestsiz olanlara hacamat yapılmaz.
HACAMAT BÖLGELERİ
1-Kafa Arkası: Ruhsal ve psikolojik problemlere, kulak ağrısı,Kulak çınlaması, baş ağrısı, baş dönmesi, ağız ve kafadaki yaralar,kafa derisindeki egzama ve Sedef, saç dökülmesi, Göz,göz kapağı, Ağız, Diş, dişeti ve burun hastalıklarına iyi gelir. Yeni başlayan katarakt için çok faydalı eski katarakt için zararlıdır.
2-Ense Çukuru altı (boyun);Ağız kokusu, Göz, göz kapağı, (arpacık,göz kapağı ağrıları ve ödemi),diş, diş eti, Tiroid ve lenf bezi hastalıklarına,
3-Kulakların Altı ve Biraz Arkası: Ön dişler ve köpek dişlerine, baş titremesi, baş ağrısı,kulak, burun,boğaz ve göz hastalıklarına, karaciğer ve safra kesesi ağrılarına,
4-Omuzlar ve Göğüs: Akciğer hastalıkları, Yüksek tansiyon, baş ağrısı, baş dönmesi, saç dökülmesi, kepek, boyunda kireçlenme, boyun fıtığı,kol omuz ağrıları ve hormon dengesizliğine,
5-Kürek Kemikleri Arası (tam ortaya değil biraz yukarı): Akciğer, kalp, Pankreas ve safra kesesi hastalıklarına,
6- Kürek Kemikleri Altı: Bel ağrısı, bel fıtığı, karın ağrısı, mide, dalak ve karaciğer hastalıklarına,
7- Bel: İdrar kaçırma, bel ağrısı,bel fıtığı,böbrek ve üreme organı hastalıklarına,
8-Kuyruk Sokumu:Prostat, fil hastalığı, basur ve adet düzensizliğine,
9- Dizlerin üstü ve altı(iç ve dış kısımları): Diz ağrısı, diz hastalıkları, adet düzensizliği, basur, varis, baldır ve ayak yaralarına, mide, karaciğer, safra kesesi ve böbrek rahatsızlıklarına,
10- Baldırlar (arka kısmı): Yüksek tansiyon, baş ağrısı, Sedef, fil hastalığı,idrar yolları ve böbrek hastalıkları,baldır ayak ağrıları ve buradaki yaralara,
11-Ayak Bileği Dış Kısmı: Siyatik, varis, gut hastalığına ve fil hastalığına,
12- Ayak bileği iç kısmı : Adet düzensizliği ve basura çok iyi gelir.
En iyi hacamat hastalanmadan önce yapılan hacamattır.
Akut hastalıklarda ya başlangıçta ya da hastalığın şiddeti azalmaya ve düşmeye başladığı zaman hacamat yapılır.
ilk defa hacamat yaptıracak olanların, banyodan sonra 2 saat beklemeleri gerekir. Kanı koyu ve yapışkan olanlara ise banyodan hemen sonra hacamat yapılır
Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
-İki çukurdan yani ense çukuru bıngıldaktan hacamat yapılmaz.Unutkanlığa hatta deliliğe sebep olabilir.
- Kafa arkası, ense çukuru altı (boyun) ve kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz. Gözlerin zayıflamasına sebep olabilir. Bu bölgelere ilk 2-3 defa 2 hafta arayla, sonra ayda bir hacamat yapılabilir.
- Eski katarakt hastaları ile beyin ve göz ameliyatı geçirenlere kafa arkasına , ense çukuru altına ve Kulak arkasına özel durumlar hariç,hacamat yapılmaz,
-Organ nakli geçirenlere, diyaliz ve Hemofili hastalarına hekim gözetimi altında hacamat yapılmalıdır.
-Yanık,egzama,yara, varis yarası,benler ve vitiligonun üzerine hacamat yapılmaz.
-Kadınlara adet günlerinde hacamat yapılmaz. Hacamat adet kanamasını durdurur,atılamayan kan, rahimde tıkanıklığa sebep olabilir.
-Hacamat bittikten sonra kesiklere dokunmamak gerekir. Ancak kan durduktan ve hacamat yerinde kabuğu oluştuktan sonra kuru gazlı bezle bantlamak mümkündür.Ancak enfeksiyona yol açmamak için Hacamattan sonra ki saat içinde banyo yapılmaz.
-Hacamattan sonra bir iki saat yemek yenmez ve uyunmaz.
-Hacamat sırasında boş konuşulmaz, televizyona bakılmaz,şarkı dinlenmez.
Bu kuralların bazıları hacamat olanı,bazıları da hacamat yapanı korumak içindir. Onun için bu ciddi ve önemli kurallara mutlaka uymak gerekir.
Hacamatın bazı sırları vardır ki herkese anlatılmaz.Her isteyen hacamat yapamaz.Bu sebeple hacamat sanatını işin ehlinden öğrenmek gerekir.
          
Sertifikalı ve konusunda uzman kişilerce masaj,hacamat,sülük uygulamaları ve bitkisel kürler konusunda bilgi paylaşımı yapılır.
 
 
ADRES
Yazır Mah.Türkerler sokak